De fleste af os forbinder nok navnet OK med benzinstationer og morsomme reklamer om fodboldspillere, der lever livet farligt, fordi de deler bane med spydkasterne. OKs engagement i breddeidrætten kan givetvis også føres tilbage til, at der rent faktisk er tale om en andelsbevægelse, der oprindeligt forsynede de fattige arbejdere med energi – oprindeligt kul og senere olie.

Når man besøger OK i Viby ved Århus fornemmer man også den jyske jordbundethed, som de fleste af os forbinder med troværdighed og stabilitet. Man er heller ikke i tvivl om, når man taler med markedschef Klaus Kjær, at han og OK gør ekstra meget ud af at være en pålidelig energipartner, for som han siger:

”Troværdighed er alfa og omega i denne branche, og vi hverken kan eller vil leve med dårlige sager, hvor vi ikke sælger kunderne lige netop den energiløsning, de har brug for til deres husstand og livssituation”.

Klaus Kjær forklarer uddybende, at det eksempelvis kan være fint at tilbyde et ungt par, der vil spare på energiregningen et pillefyr, mens OK næppe ville anbefale det til et ældre ægtepar, da der må påregnes en vis fysisk indsats ift. at fylde brænde på og vedligeholde det. På den måde er det afgørende at møde kunden i øjenhøjde og skræddersy en energiløsning, der både er økonomisk rentabel, tager hensyn til klima og miljø samt kundens livssituation og husets stand.

OK har netop introduceret et meget spændende koncept, hvor de tilbyder kunderne at lease en varmepumpe, da det er en relativ stor udskrivning at anskaffe sig den klimavenlige varmepumpe, der i al fald ideelt set skal køre på vindmøllestrøm. Ideen er, at tage samfundsansvar og hjælpe forbrugerne med at tilbyde de nye effektive energianlæg i form af en leaset varmepumpe, der jo kan omdanne strøm til både varme og varmt vand.

”Sagen er den, at vi med vores leasing af varmepumper hjælpe kunderne over den hurdle, det kan være at finansiere anskaffelsen af en varmepumpe til måske 100.000 kr. Det handler jo i bund og grund om, at det store regnestykke skal gå op, så de sparede kroner til eksempelvis olie over tid kan finansiere tilbagebetalingen af varmepumpen, og går det renestykke op, så kan den klimavenlige varmepumpe være et godt bud på en ny varmekilde i et hus, hvis det ellers er isoleret godt nok til at få sat sådan en op”, siger Klaus Kjær.

Klaus Kjær har en klar strategi for at blive etableret og respekteret som en seriøs spiller på energimarkedet. OK vil ganske enkelt hellere besøge en kunde en gang for meget end for lidt, så de er sikre på, at kundens har fået installeret og sat sit nye energianlæg i drift på optimal vis.

”Det handler om tryghed og pålidelighed, når vi sælger energiløsninger. Derfor samarbejder vi kun med installatører, der har en høj moral og som følger kunden til døren og ikke slipper, før det nye energianlæg virker optimalt. Vi er meget afhængige af vores gode ry og rygte, og derfor vil vi hellere besøge en kunde en gang for meget end en gang for lidt. Det betyder også, at vi ikke kan eller vil sælge vores produkter til spotpris, da vi hellere vil signalere og levere kvalitetsprodukter, som holder, hvad de lover”, siger Klaus Kjær.

OK leverer hele paletten af energiløsninger med fjernvarme som eneste undtagelse, og som et gammelt oliefirma, sælger de stadigvæk nye oliefyr, hvis det er den optimale løsning for en kunde, da et nyt oliefyr vil kunne skære 30 procent af olieforbruget ift. en ældre model, forklarer Klaus Kjær afslutningsvis.

Hvis OK har fanget din interesse kan du læse mere om dem og deres produkter på deres hjemmeside www.ok.dk